Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Τεχνίτη Άκρων


Για πρώτη και τελευταία φορά, μέσα στο 2023 θα διεξαχθούν εξετάσεις για την επάρκεια τεχνιτών περιποίησης άκρων από τον ΕΟΠΠΕΠ για χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη άκρων (χεριών και ποδιών). Στο κάτοχο επάρκειας, επιπέδου 3, χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη χεριών και ποδιών και μπορεί να ανοίξει νόμιμα το δικό του κατάστημα περιποίησης άκρων ή ποδολογίας.

Διαφορετικά, άδεια χορηγείται μόνο στους κατόχους διπλώματος ΙΕΚ, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, της ειδικότητας “Τεχνικός Αισθητικός Ακρων και Ποδολογίας”.

Αυτές οι δύο διαδρομές, είναι οι μοναδικές νόμιμες και αναγνωρισμένες οδοί στην Ελλάδα για να ανοίξετε κατάστημα περιποίησης άκρων και ποδολογίας.

Οι επαγγελματίες, μέλη του σωματείου μας, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ καθόρισαν την ύλη για τις εξετάσεις, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί επίσημα από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Μετά από προτάσεις του σωματείου μας αλλά και την ουσιαστική παρέμβαση του ΕΟΠΠΕΠ, διευρύνθηκαν τα όρια της απαραίτητης προϋπηρεσίας για τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Έτσι, εάν διαθέτετε:

  • 3 έτη προϋπηρεσία ή 900 ημερομίσθια στο οικείο επάγγελμα μέχρι 1/12/22

ή

  • 2 έτη προϋπηρεσία ή 600 ημερομίσθια στο οικείο επάγγελμα και βεβαίωση παρακολούθησης 600 ωρών από ΚΔΒΜ ή εργαστήριο ελευθέρων σπουδών μέχρι 1/12/22

Μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις για επάρκεια.

 

Το σωματείο μας βοήθησε ενεργά για την υλοποίηση των εξετάσεων, παρέχοντας στατιστικά αλλά και τη γνώση των επαγγελματιών του κλάδου. Ο πρόεδρος του σωματείου Μπούκουρης Αλέξανδρος μαζί με την αντιπρόεδρο Θεοδώρα Παπαλουκά, συνέδραμαν σε όλη τη διαδικασία, ώστε σήμερα να εκδόσει ο ΕΟΠΠΕΠ τα θέματα των εξετάσεων. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη του σωματείου μας, ώστε μαζί να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το κλάδο μας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικές, έγκυρες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη άκρων: